Това 15-годишно момиче е наричано Принцесата от бедния квартал. Мърлявото 

...
Това 15-годишно момиче е наричано Принцесата от бедния квартал. Мърлявото 
Коментари Харесай

Случайна снимка прави бедно индийско момиче от гетото световен модел

Това 15-годишно момиче е наричано Принцесата от бедния квартал. Мърлявото  момиче от оскъдно семейство било видяно от фотограф, който видял в нея качествата на огромен модел.

15-годишната Малееша Харва е живяла целия си живот в спонтанна колиба в безпаричен квартал в Мумбай, само че една инцидентна среща трансформира всичко.

Сега тя се появява на кориците на фешън списания, в това число Vogue и Cosmopolitan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maleesha Kharwa (@maleeshakharwa)

Младият модел си завоюва голям брой почитатели в обществените медии – повече от 380 000 почитатели – където разгласява фрагменти от персоналния и професионалния си живот и се пробва да въодушевява другите.

„ Животът ми се промени “, споделя Харва пред The National. „ Преди не бях на постери, вестници или телевизионни канали, само че в този момент съм на всички места по света. Всички ме разпознават и ме молят за селфита. Чувствам се горда със себе си. “

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maleesha Kharwa (@maleeshakharwa)

„ Винаги съм желала да стана модел. Започнах да бленувам да стана модел, когато бях на пет години. Много съм щастлива. Мечтая един ден да стана супермодел. “

Мнозина в обществените медии направиха съпоставения сред нея и основния воин на спечелилия Оскар холивудски филм от 2008 година „ Беднякът милионер “, който разказва историята на дрипаво момче от гетото към благосъстоянието.

От гетото до момичето от билбордите

Малееша е родена от родители гуджарати в Мумбай. Баща й работи като смешник на детски събития, с цел да устоя фамилията.

Преди три години инцидентно срещнала артиста от Step Up 2: The Streets и „ Анатомията на Грей “ Робърт Хофман – и тя споделя, че той е трансформирал живота й.

Хофман бил в Мумбай, с цел да снима музикален видеоклип, когато се срещнал с младия модел посредством собствен прочут.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maleesha Kharwa (@maleeshakharwa)

След това артистът основал страница за групово финансиране, с цел да помогне за образованието й и фантазиите й да стане модел.

„ Бях удивен, когато я срещнах, тя седеше на матрак в спонтанна палатка. Тя беше толкоз поразителна “, споделя Хофман пред The National.

Актьорът оказал помощ на красивото момиче с профилно видео и го разгласил в обществените медии. Скоро тя била видяна и получила първата си задача като модел в списание.

Признанието оказа помощ на младото момиче да промени както своя живот, по този начин и на фамилията си.

С приходите от уговорките като модел Малееша си купува едностаен апартамент в жилищен блок в града.

View this post on Instagram

A post shared by Maleesha Kharwa (@maleeshakharwa)

„ По-рано нямахме уместно електричество, трябваше да вървим далеко, с цел да донесем вода, само че в този момент имаме електрическа връзка, има вентилатор на тавана, имаме вода от чешмата “, споделя тя.

„ Общината постоянно събаряше колибите ни, само че в този момент имаме по-сигурен покрив над главите си. Баща ми се гордее с мен. “

Разчупване на клишето

Успехът на Малееша е освен извънреден поради нейния социално-икономически генезис, само че и тъй като тя постепенно унищожава мита, че единствено девойките със светла кожа се считат за красиви в Индия.

Страната има фикс идея за светла кожа – макар че по-голямата част от популацията е с тъмна кожа – може би излишък от колониалния интервал. Красотата на една жена постоянно се мери с тена на кожата.

Световната здравна организация откри, че продуктите за изсветляване на кожата заемат 50 % от пазара за грижа за кожата в Индия.

Но Харва желае да насърчи млади девойки като нея да приветстват естествената си хубост.

„ Виждам хубост във всичко “, сподели тя. „ Много хора считат, че единствено светлата кожа е красива… просто мисля, че е неуместно. Аз не виждам света по този начин. Красивите лица са хубави, само че хубостта е по-важна от вътрешната страна. Обичам цвета на кожата си и се усещам съвършено.

„ Щастлива съм, че мога да въодушевявам други девойки и да им споделям, че са специфични. “

Момичето има и проекти да започва платформа, наречена Maleesha People. където да предизвиква деца като нея да мечтаят за огромни неща.

„ Всички хора, дами и деца би трябвало да знаят по какъв начин да преследват фантазиите си “, кавза тя. „ Ето за какво желая да оказа помощ с нашата концепция за Maleesha People. Мога да оказа помощ на хора като мен, които заслужават да мечтаят и да създадат света по-добър. “

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР